Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями – це більше, ніж просто улюблений рецепт. Приготований на свинячому бульйоні з жовтим горохом, він виходить неймовірно смачним та ситним. До того ж, він надзвичайно корисний для вашого здоров’я. Сушений колотий горох багатий клітковиною, необхідною для травлення.

Він містить велику кількість рослинного білка, вітамінів та мінералів. При цьому в ньому міститься мала кількість жирів. Якщо приготувати його на курячому бульйоні з копченими крильцями, можна отримати низькокалорійний варіант.

Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями на свинині

Горох корисний для вашого серця, оскільки допомагає зменшити утворення відкладень у кровоносних судинах. Це зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Розчинна клітковина знижує рівень холестерину в крові, а калій допомагає знизити тиск. Амінокислота триптофан сприяє виробленню серотоніну, що покращує сон та настрій. Такі важливі аргументи мотивують готувати суп гороховий з копченостями частіше.

Що знадобиться:

  • 500 г колотого гороху;
  • 300 г свинини, або свинячих ребер;
  • 3 л води;
  • 2 стебла селери;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 1 червоний перець чилі;
  • 2 картоплини;
  • 1-2 лаврових листки;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1-1,5 ч. л. солі;
  • ½ ч. л. свіжомеленого перцю;
  • 1 ч. л. сушеного майорану;
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю;
  • 150 г мисливських ковбасок (або інших копченостей).
Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченостями

Як готувати:

  1. Для початку, переберіть горох, щоб переконатися у відсутності зіпсованих горошин або сміття. Промийте горох перед використанням, це важливо для смаку.
  2. Свинину або ребра викладіть у каструлю, залийте водою. Кількість води розраховуйте з огляду на вагу гороху. Доведіть до кипіння, знімайте шум, щоб бульйон був прозорим.
  3. Додайте горох до води з ребрами, доведіть до кипіння. Уважно слідкуйте за піною, що буде з’являтися зверху. Знімайте її великою ложкою.
  4. Варіть горох декілька хвилин, потім вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте постояти близько години, щоб горох краще розварився.
  5. Тим часом підготуйте овочі: цибулю дрібно наріжте, селеру та картоплю наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці, це додасть страві кольору.
  6. На сковороді розігрійте олію на помірному вогні. Додайте овочі, зелень (крім лаврового листя), сіль та перець. Готуйте, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
  7. Додайте овочеву суміш в каструлю з горохом разом з копченостями та лавровим листом. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь.
  8. Варіть не менше двох годин, періодично помішуючи. Горох почне розшаровуватися, і суп стане густішим. За декілька хвилин до кінця, додайте копченості.
  9. Коли суп знову закипить, спробуйте його на сіль та спеції. Додайте ще перцю на ваш смак. Вийміть лавровий лист.
  10. Дістаньте ребра, якщо ви їх використовували. Зріжте м’ясо з кісток та поверніть його назад у суп. Доведіть до кипіння, за бажанням додайте свіжу петрушку.
  11. Подавайте суп гарячим, по мірі охолодження смак супу буде розкриватися інтенсивніше.

Вам також може сподобатись:

Рецепти хрустких огірків на зиму в літровій банці

Домашні соуси на зиму

Способи використання лимону

Подобаються наші статті? Підписуйтесь, ставте лайки та шукайте смачні та корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂

Новий тиждень – нове меню! Блюд на вибір. Встигніть замовити все найсмачніше в Шефмаркет❤

Гороховий суп з копченостями