Шашлик з лосося з картоплею і маринованими огірками

Шашлички з сьомги з картоплею та маринованими огірочками

Шашлички – чудовий вибір для грилю! Якщо набридли звичайні м’ясні, спробуйте дивовижний варіант із свіжої сьомги. Поєднання риби, ароматної картоплі та освіжаючих огірочків – справжній смаковий вибух. Приготування просте, а результат вразить усіх!

Інгредієнти:

  • Свіжа сьомга, близько 500 грамів, для найкращого смаку.
  • Картопля середнього розміру, 4-5 штук, обирайте однакові.
  • Мариновані огірочки, 10-12 штук, для приємної кислинки.
  • Лимон, один, для маринаду та свіжості.
  • Оливкова олія, дві столові ложки, для соковитості.
  • Сіль та перець, за смаком, не бійтеся експериментувати.
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) для прикраси, бажано з власного городу.
Шашлички з сьомги з картоплею та маринованими огірочками
Шашлички з сьомги з картоплею та маринованими огірочками

Приготування:

Підготовка сьомги:

  1. Сьомгу ретельно промийте холодною водою, просушіть паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.
  2. Наріжте рибу на кубики приблизно 3-4 см, щоб зручно було нанизувати.
  3. Викладіть шматочки в миску, посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком.
  4. Вичавіть сік з лимона, додайте до риби, щоб вона промаринувалась.
  5. Перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий маринадом, це важливо!
  6. Залиште маринуватися у холодильнику на 20-30 хвилин, або довше, за бажанням.

Підготовка картоплі:

  1. Очистіть картоплю, наріжте на кубики такого ж розміру, як і риба.
  2. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності, близько 10-15 хвилин, але не переварюйте.
  3. Злийте воду, залиште картоплю на пару хвилин, щоб вона підсохла.

Приготування шашликів:

  1. Підготуйте гриль або сковороду гриль, змастіть оливковою олією.

Нанизування шашликів:

  1. Нанизуйте на шампури: шматочок сьомги, картоплі, огірочка, повторюйте.
  2. Чередуйте, поки шампури не будуть заповнені.

Приготування на грилі:

  1. Розігрійте гриль на середньому вогні, це ключове.
  2. Викладіть шашлички, готуйте 6-8 хвилин, періодично перевертаючи.
  3. Для готовності сьомги всередині повинна бути температура 60-65°C, перевірте вилкою.
Шашлички з сьомги з картоплею та маринованими огірочками
Шашлички з сьомги з картоплею та маринованими огірочками

Подача та сервірування:

  1. Викладіть готові шашлички на тарілку, посипте зеленню.
  2. Подавайте з улюбленим соусом, наприклад, горіховим.
  3. Смачного! Смакуйте, насолоджуйтесь кожним шматочком!

Тепер ви можете насолоджуватися неймовірними шашличками з сьомги! Чудова страва для літнього пікніка чи вечора біля грилю. Спробуйте, не пошкодуєте!

Енергетична цінність страви:

Енергетична цінність може варіюватися. Орієнтовно: калорій близько 250-300 на порцію, білків 25-30 г, жирів 10-15 г, вуглеводів 15-20 г. Це приблизно, враховуйте розмір порцій.

Смачного!

Вам також може сподобатися:

Рецепти хрустких огірків на зиму на літрову банку

Домашні соуси на зиму

Способи застосування лимона

Подобаються статті? Підписуйтеся, ставте лайки та шукайте смачні і корисні ідеї на chefmarket.ru 🙂

Новий тиждень – нове меню! Страв на вибір. Встигніть замовити найсмачніше в Шефмаркет❤

Шашлички з сьомги з картоплею та маринованими огірочками